Het mysterie van de Goudkoerier

Het mysterie van de Goudkoerier


In de nacht van 2 juli 1810 vlucht Koning Lodewijk Napoleon Nederland uit. Bij de Koningstafel ontmoet hij in het geheim enkele koeriers die hij op een persoonlijke missie stuurt. Het rendez-vous wordt ruw verstoord door de Franse kapitein Desfiancy, fanatiek volgeling van de keizer, die vermoed dat Rhenen een belangrijke plaats is in de smokkelroute van Engeland naar het departement Gelderland. Met de hulp van burgerwachten ontsnappen de koeriers aan de ambitieuze Desfiancy en waaieren uit over de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijngebied.


Luc Vanden Berghe, arts uit Antwerpen, wordt voortdurend nagejaagd door Desfiancy en zijn manschappen. Na enkele bloedstollende ontmoetingen met de Fransman komt hij in kasteel Amerongen terecht. Lukt het Luc om uit de handen van Desfinacy te blijven of wordt hij door sympathisanten van Desfiancy verraden?


Johan van der Geer, visser uit Leersum wordt op cruciale momenten in zijn queeste gemanipuleerd door een mysterieuze Wolvenman. Wie is deze man die met zijn drie wolven steeds weer Johan's pad kruist? Is hij vriend of vijand? Johan begrijpt de duistere bedoelingen van Wolvenman en het conflict tussen hen verscherpt. Desondanks geeft Wolvenman hem raadselachtige aanwijzingen over zijn tocht. Wanneer Johan in Baarn niet de persoon vindt die hij dacht te ontmoeten, is zijn teleurstelling groot. Waar moet hij nu heen? Moet hij toch de raad van Wolvenman opvolgen?


Marck van Druten, jongeman uit Rhenen wordt door de manschappen van Desfiancy beschoten en zijn lichaam drijft de Rijn af.


Door onrust gedreven besluit Maria, de zus van Johan, op zoek te gaan naar Luc op wie ze hartstochtelijk verliefd is, maar steeds weer stuit ze op Desfiancy, waardoor ze de verdenking op zich laadt in een complot tegen de Fransen betrokken te zijn. Als een romance tussen Desfinacy en Maria lijkt te ontstaan, doet Luc een schokkende ontdekking.

Gefrustreerd omdat hij geen vat krijgt op de koeriers slaat zijn woede om in hebzucht als Desfiancy ontdekt dat er een schat van gouden dukaten in het spel. Zijn doel is niet langer de koeriers te pakken te krijgen, maar beslag te leggen op de schat. Verblind gaat hij op jacht.


Onder grote druk besluit de koerier die het goud onder zijn hoede heeft gekregen om de schat van de Koning te vervullen?


Na een spectaculaire achtervolging door Amersfoort waar Luc, Johan, Desfiancy en Wolvenman elkaar ontmoeten, volgt de onthutsende ontknoping.


Honderd jaar na deze gebeurtenissen ontdekt Jacob Légir in de winter van 1910 uit een nalatenschap allerlei documenten en codes die horen bij de schat die de Goudkoerier begraven heeft. Na maanden zoeken geeft Jacob het op: het lukt hem niet de schat te vinden. Hij bergt alle documenten met zijn persoonlijke aantekeningen van mogelijke schatplaatsen in een enveloppe en verzegeld deze voor honderd jaar bij een notaris. Zo is hij er zeker van dat hij niet zal meemaken dat iemand anders de schat vindt.


Onze generatie krijgt een nieuwe kans! In het najaar van 2010 werd de zegel verbroken en nu (2012) is de inhoud openbaar gemaakt! Bent u in staat te ontdekken wie de Goudkoerier was en waar hij zijn gouden dukaten begraven heeft? Wie weet bent u degene die de ware schat gaat vinden!  

Titel: Het mysterie van de Goudkoerier
Genre: Schatgraverij, historische roman
Volume: 231 pagina's
Uitvoering: Full color
Formaat: 150x230x28 mm
Prijs: Gratis via de Goudkoerier; of tweedehands.