Ziek!


Achter de getalenteerde Alize Menteaux die rondleidingen geeft op kasteel Slangenburg, schuilt een kwetsbare jonge vrouw die lijdt aan een zeldzame vorm van narcolepsie. Haar vriend John en huisgenote Sylvia kijken machteloos toe hoe Alize in enkele dagen verandert van een vrolijke hardwerkende studente in een psychisch wrak, in de greep van angst, vertwijfeling en schuld. Alize lijkt elke besef van realiteit te verliezen als beelden uit de tachtigjarige oorlog zich vermengen met haar leven in het hier en nu.

Terwijl voor Alize waan en werkelijkheid vervagen, verdwijnen wereldwijd vele duizenden mensen: vluchtelingen, daklozen, chronisch zieken, ouderen. Criminologen Jack van der Kleef en Ziyana Buteijn stuiten in hun onderzoek naar de verdwijningen op een afgrijselijk experiment. Een wereldwijd complot, geleid door een psychopaat die in strijd is met een rivaliserend spiritueel genootschap rond een eeuwenoud geheim.

In november 1581 wordt Sicke van Roorda ontvoert. Wat is de rol van Diederick van Baer, heer van Slangenburg en Graaf Willem IV van den Bergh in deze ontvoering? Wat hebben deze gebeurtenissen uit de tachtigjarige oorlog te maken met Alize en het wereldwijde complot?

Een zenuwslopende thriller waarin de lezer wordt meegezogen in een achtbaan van feiten en fictie...


Titel: Ziek!
Genre: Thriller
Volume: 480 pagina's
Formaat: 150x230x43 mm
Prijs: 29,95